Vilken utbildning passar dig?

Våra utbildningar leder fram till yrken med ljus framtid. Du utvecklas och förbereds inför ett spännande jobb. Dessutom kan vi med våra nya Sfi-utbildningar göra hela skillnaden för dig som ännu inte behärskar det svenska språket.

Vi utbildar dig till ett viktigt jobb!

Våra utbildningar har tydlig förankring i verkligheten. Stora och små företag söker medarbetare med de kunskaper som du får när du studerar på Bergstrands.

Målet är både enkelt och självklart: när du är klar med utbildningen är du redo att börja ett jobb där du bidrar till företaget och fortsätter att utvecklas. Du kan också starta eget företag om du föredrar det. Kanske en snickarfirma, en verkstad eller ett åkeri?

En grundförutsättning för att få jobb är att behärska svenska. Här kan vi göra hela skillnaden för dig som ännu inte är inne på den svenska arbetsmarknaden. Du kan läsa sfi (svenska för invandrare) och sedan fortsätta med en yrkesutbildning.

Våra gymnasieutbildningar
byggare_AdobeStock_178582263

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg och anläggning är branscher som är i ständigt behov av nya medarbetare. Du kan till exempel jobba som snickare, målare eller betongarbetare. Exakt vilken yrkesinriktning det blir kan du bestämma under utbildningens gång.

Läs mer

Mechanic using Diagnostic machine tools for car

Fordons- och transportprogrammet

Gillar du att meka med motorer eller föredrar du att sitta bakom ratten? Fordons- och transportprogrammet är ett brett program som gör dig redo för ett viktigt jobb. Du kan till exempel jobba som personbilstekniker, MC-tekniker eller yrkesförare.

Läs mer

Sfi lärare med tre elever

Sfi (svenska för invandrare)

Sfi är första steget till ett viktigt jobb. Du lär dig svenska för att sedan kunna studera vidare eller söka arbete. Våra Sfi-utbildningar är utformade för att du ska lära dig svenska så snabbt som möjligt. Vi hjälper dig!

Läs mer

Våra vuxenutbildningar
Auto and trucks mechanics working on a truck.

Fordon

Här hittar du våra utbildningar inom fordonsbranschen. Inom samtliga yrken råder det stor brist på arbetskraft, vilket ger dig en ljus framtid. Vi utbildar dig till ett viktigt jobb!

Läs mer

Takläggare

Bygg

Våra byggutbildningar är utformade tillsammans med byggbranschen. Inom samtliga yrken råder det stor brist på arbetskraft. Vi utbildar dig till ett viktigt jobb!

Läs mer

En speciell stämning på Bergstrands

På Bergstrands utbildningar ser vi hur många elever får jobberbjudanden redan under sin praktik. Vi ser också hur skoltrötta elever får en nytändning och uppnår goda studieresultat.

Varför är det så? Vi tror att det finns flera anledningar. Många elever och lärare berättar om den familjära atmosfären. Alla kan prata och fika med alla. Vi stöttar varandra och löser eventuella problem under utbildningens gång, så att våra elever har bästa utgångsläge när utbildningen är klar.

Case och praktik ger framgång

En annan viktig orsak är att utbildningarna har tydlig förankring i verkligheten. Riktiga företag påverkar innehållet så att de sedan kan få de medarbetare de önskar. Du som studerar på Bergstrands utbildningar arbetar ofta i case och är ute på praktik. Praktikplatsen kan också bli din första riktiga arbetsplats efter utbildningen.

Utveckling är en viktig del av vårt DNA

Bergstrands utbildningar grundades 2006 (under namnet Yrkesplugget) med utbildningar inom bygg & transport. Idag bedriver vi utbildning i Stockholms och Uppsala län på sex olika platser. Nu har vi breddat oss ytterligare och startat Sfi-utbildning.

Vi och våra utbildningar utvecklas ständigt. Vi är hela tiden up-to-date med verkligheten och anpassar utbildningarnas innehåll. Detta så att du har rätt kunskaper och profil när du tar steget ut i arbetslivet.

Välkommen att söka dig till Bergstrands!

Tipsa oss på Bergstrands!

Vi gillar att få tips om hur vi kan utveckla vår verksamhet men också om sådant som är bra och fungerar.

Fyll i nedan uppgifter, ett svar kommer till dig inom kort!

Tack för ditt engagemang!