Kombinationsutbildningar

-

Construction worker setting up scaffolding.
Kombinationsutbildning
Man leveling wet concrete using a trowel

Kombinationsutbildning - sfi med yrkesutbildning

Lär dig svenska + ett yrke genom att gå en kombinationsutbildning. Då läser du svenska samtidigt som du läser en yrkesutbildning på gymnasienivå. Du får praktisera och har goda chanser att få jobb efter utbildningen.

Vem kan läsa utbildningen?

Läser du studieväg 2, kurs C eller D kan du söka sfi med yrkesutbildning - en så kallad kombinationsutbildning. Skolorna tar emot ett begränsat antal elever, därför gör vi ett urval. De som sökt och är behöriga får bland annat göra en intervju.

Utbildningens innehåll

På utbildningen lär du dig svenska som är anpassad efter språket i det yrke du studerar. Du läser språket integrerat med yrkeskurser.

Utbildningarna innehåller praktik (arbetsplatsförlagt lärande, APL). När du praktiserar har du en handledare som hjälper dig på praktikplatsen. Du har samma arbetstider som din handledare. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen, eller att du arbetar på kvällar och helger.

Utbildningens längd och studietakt

En kombinationsutbildning är på heltid och ges på dagtid. Längden på utbildningen beror på vilket yrke du studerar till. Du studerar 30 timmar i veckan i skolan och du behöver också lägga tid på skolarbete hemma varje vecka.

Du får ditt schema när utbildningen börjar. Studierna är mycket intensiva och det är viktigt att du kommer till skolan varje dag.

Var sker utbildningen?

Utbildningen sker i våra moderna lokaler i Bromma, Stockholm. Adressen är Johannesfredsvägen 9-11, vi har också en kurslokal på Ranhammarsvägen 14 inom området. Vid kursstart får du en kallelse till den adress du skall till.

Hit tar du dig lättast med Tvärbanan till station Johannesfred som ligger 100 meter från skolan. Johannesfreds tvärbanestation ligger en station från Alvik där du kan byta från/till T-bana.

AKTUELLA UTBILDNINGAR

ANLÄGGARE
Anläggare grävskopa jpeg

En utbildning för dig som vill arbeta som anläggare. Du som söker utbildningen ska ha ett intresse för att arbeta inom anläggning. Som anläggare arbetar du oftast utomhus och i grupper. En god fysik är en bra fördel när man arbetar som anläggare då du kommer att arbeta med bland annat stensättning och vägbyggnad.

Under utbildningen läser du sfi kurs C och D tillsammans med yrkeskurser. Om du blir klar med sfi fortsätter du med Svenska som andraspråk grundläggande. Utbildningen är heltid (100%) under dagtid i klassrum. Schemat får du vid kursstart.

I utbildningen ingår APL- arbetsplatsförlagt lärande. Syftet med APL är att du ska få möjlighet komma ut och se och öva på praktiska moment på riktigt. Utbildningen har ett uppehåller på 5 veckor under sommaren. Om du under sommaren känner att du vill läsa en kurs erbjuds du att läsa Entreprenörskap år 1och Service och bemötande 1 år 2. Om du uppfyller kraven kommer du att bli kallad till ett obligatoriskt informationsmöte på Vuxenutbildningscentrum via e-post senast två veckor efter sista ansökningsdag. Utbildningen är CSN-berättigande.

Kursstart och ansökan

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Studieperiod: 19 april 2021 - 14 oktober 2022, 78 veckor
Studiestödspoäng: 1800

Förkunskaper

Utbildningen är för dig som har betyg i Sfi 2B eller motsvarande.

Gå till sidan ANSÖKAN!

Utbildningen är berättigad till CSN

Utbildningen är för dig som har betyg i Sfi 2B eller motsvarande.

Länk till Stockholms stad sidor för kombinationsutbildningar.

Här finns utbildningen Kombinationsutbildningar